An Unbiased View of voetbalnieuws
An Unbiased View of voetbalnieuws
Blog Article
Zoals diversiteit buiten de lijnen. Zo is slechts 5% van de raad van bestuur van de BVO’s vrouw. En ook op het gebied van duurzaamheid zijn we nog lang niet klaar want slechts 36% van de BVO’s heeft een concreet duurzaamheidsbeleid. Het onderzoek
Daarom roepen we het kabinet op om te investeren in plaats van te bezuinigingen op de sport die zoveel Nederlanders gezond maakt, verbindt en inspireert. Voor Nederland, voor onze Oranje helden, voor al die lachende gezichten binnen het veld en langs de lijnen.
Betaald voetbal is niet ‘maar een spelletje’, het speelt een belangrijke rol in het leven van miljoenen mensen in Nederland.
Ook zorgt het betaald voetbal voor steeds meer werkgelegenheid. De BVO’s en de overkoepelende organisaties zijn goed voor three.254 FTE’s. Oblique ligt dit aantal nog vele malen hoger, wanneer gekeken wordt naar alle bij het voetbal betrokken cameramensen, verkeerregelaars, horecapersoneel and so forth. Waarde voor de regio Het rapport maakt naast de directe affect ook de indirecte waarde duidelijk. Die is minstens zo belangrijk. Profclubs vormen een platform voor lokale en regionale partijen om te verbinden en van betekenis te kunnen zijn. In totaal zijn er 12.557 zakelijke en maatschappelijke bedrijven en organisaties actief in het betaald voetbal. By using dit netwerk leren mensen elkaar kennen, doen ze zaken fulfilled elkaar, maar helpen ze elkaar ook verder. Het kan nog beter De afgelopen jaren zijn goede stappen gezet die ervoor hebben gezorgd dat de maatschappelijke affect van betaald voetbal verder is toegenomen. Dat geeft energie om door te pakken, want er zijn ook zaken die nog beter kunnen. Zoals diversiteit buiten de lijnen. Zo is slechts five% van de raad van bestuur van de BVO’s vrouw. En ook op het gebied van duurzaamheid zijn we nog lang niet klaar want slechts 36% van de BVO’s heeft een concreet duurzaamheidsbeleid.
Heel Nederland is nu trots op Oranje. Voetbal is in Nederland veel meer dan alleen een sport. De grootste kracht van voetbal is dat het mensen verbindt, doorway een gemeenschappelijke sportbeleving en doelstelling.
De gemeente achieved het hoogste aantal seizoenkaarthouders van een club krijgt de kleur satisfied honderd procent kleurdichtheid op de kaart. Gemeenten waar tussen één en vijf procent van de seizoenkaarthouders van een club wonen, krijgen een kleurdichtheid van voetbalwereld 70 procent. Gemeenten waartussen vijf en ninety nine procent van de seizoenkaarthouders van een club wonen, krijgen een kleurdichtheid van 90 procent.
Ontdek op een interactieve manier de spreiding van voetbalfans in Nederland : pic.twitter.com/OrX5VZWpss
Betaaldvoetbalclubs helpen proactief mensen vooruit in het leven. Dat gebeurt by means of verschillende maatschappelijke projecten op gebied van participatie, educatie, gezondheid en re-integratie op de arbeidsmarkt. Zo helpen BVO’s bijvoorbeeld kinderen die moeilijk kunnen leren, kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via het netwerk van de club re-integreren en zijn er middagen waarop demente ouderen aan de hand van foto’s herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. Elk jaar doen in totaal 283.299 deelnemers hieraan mee, een verdubbeling ten opzichte van 2015. Hiermee maakt het betaald voetbal voor velen direct het verschil. Hogere bijdrage BBP Eerdergenoemde cijfers onderbouwen dat betaald voetbal een positieve invloed heeft op het sociaal-maatschappelijke vlak en op het welzijn van mensen, maar hoe zit dat met de economische waarde? De onderzoekers berekenden dat de directe bijdrage aan het Bruto Binnenlands Product or service (BBP) van Nederland op two,03 miljard euro uitkomt. Ter vergelijking: in 2015 lag dit bedrag 60% lager dan nu. Nederlanders besteden dus veel meer geld dan voorheen aan betaald voetbal. Variërend van het kiezen van een abonnement op ESPN voor Are living-wedstrijden tot en satisfied het bestellen van een hapje en drankje in het café als Adult males daar voetbal kijkt.
Voetbalfans vind je in heel Nederland. Zo wonen in alle 342 Nederlandse gemeentes voetballiefhebbers die in het bezit zijn van een seizoenkaart van hun favoriete club en in elke gemeente zelfs minstens acht seizoenkaarthouders.
De politiek presenteert vergaande bezuinigingsplannen die de sport en het voetbal keihard raken. Terwijl het voetbal juist enorm veel bijdraagt op economisch en maatschappelijk vlak. De aangekondigde lastenverzwaring op sport gaat op de lange termijn meer kosten dan dat het nu oplevert.
De meest fanatieke groep haalt zelfs de twenty uur per week. Meer dan 65% van hen geeft aan dat dat positief bijdraagt aan het hebben van een sociaal netwerk. Het is voor velen een belangrijk onderdeel van hun sociale leven, ‘ergens bij horen’.
De KNVB heeft woensdag een landkaart van Nederland openbaar gemaakt waarin door heel het land te zien valt welke drie clubs er de meeste seizoenkaarthouders hebben. Dat is voor voetballiefhebbers een heerlijk geheel om eens goed in verdwaald te raken.
In een tijd waarin inclusiviteit en diversiteit belangrijke thema’s zijn, is het betaald voetbal een podium voor maatschappelijke discussies. Qua diversiteit scoort het betaald voetbal op het veld goed. Van de profvoetballers heeft 31% een niet-Nederlandse nationaliteit of dubbele nationaliteit.
Hoeveel impact het nu echt heeft op de maatschappij is voor de CED, ECV en de KNVB in kaart gebracht doorway PwC. De belangrijkste conclusies van dit onderzoek “
In alle 342 Nederlandse gemeentes wonen voetballiefhebbers die in het bezit zijn van een seizoenkaart van hun favoriete club! ℹ️